Hjärnskakning....

Idag är det tredje dagen som Hampus är hemma ifrån skolan för att vila sig efter att han fick hjärnskakning i måndags när han ramlade ner ifrån klätterställningen i skolan. Så Robin fick åka upp till Östra sjukhuset och sitta där hela kvällen.

 

Men idag mår han bättre så det blir nog skolan imorgon igen.


Den 22 sept...

 

Klockan 07.00 kom vi till östra sjukhuset, och där fick vi byta om och göra oss redo för att gå upp till operation 07:40 men där uppe tog det tid innan operationen startade. Alla förberedelser och dom väntade på operations doktorn skulle komma. Men 08:36 börjar operationen och 08:42 är våran lilla Emmy född, 3576 gram och 49 cm lång.

 
 
 

 


4 dagar kvar...

Fy f*n säger jag bara för mardrömmar som känns så sjukt verkliga, dom sista nätterna drömmer jag om det förbannande kejsarsnittet, och massa folk i gröna operations kläder, vaknar och är helt genom svettig och rädd.
 
Imorgon ska jag vara på Östra sjukhuset för inskrivning för torsdagens operation/snitt + sterilisering.
Kan inte fatta att det är så nära nu, det har gått så fort sedan jag plussade på graviditetstestet den 14:e feb.
 

Orsaker till kejsarsnitt
Det finns ett flertal olika orsaker som kan leda till att det blir kejsarsnitt (alla behöver inte automatiskt medföra att det blir kejsarsnitt):
» förliggande moderkaka, moderkakan sitter så lågt och blockerar livmoderhalsen så att barnet inte kan passera

» moderkakan har lossnat
» moderkakan fungerar inte som den ska
» blödning från moderkakan
» modern har för trångt bäcken
» bäckenet har skadats tidigare, t.ex vid olycksfall
» värksvaghet
» ärr placerade så att livmodern kan spricka vid värkarbetet  <--- (Här har vi min anledning)
» barnet ligger fel
» navelsträngen ligger fel
» barnet är för stort
» flera barn
» havandeskapsförgiftning
» modern har aktiv genital herpes
» modern har diabetes
» andra medicinska orsaker hos modern
» dåligt allmäntillstånd hos barnet
» underburenhet, graviditeten måste avbrytas eller förlossningen startar för tidigt (före v 37)
» överburenhet, graviditeten har varat längre än 42 veckor
» jobbig förlossning för mor/barn
» svår förlossningsskräck
» tidigare svår förlossningsupplevelse
» hög ålder, modern är förstföderska och över 40 år

» När det är tvillingar (eller ännu fler barn) är det vanligare med kejsarsnitt än vid förlossningar där det bara föds ett barn. Mer än 30% av dessa förlöses med kejsarsnitt.
De flesta kan föda normalt efter att ha gjort ett kejsarsnitt, även efter flera kejsarsnitt klarar många att föda normalt. Det är bara om det funnits fysiska eller medicinska orsaker som det troligen blir kejsarsnitt igen.


Sista helgen...

...som trebarnsmamma.  nu är det bara 6 dagar kvar tills vi får träffa våran nya lilla familjemedlem, (om det inte sätter igång innan) i natt vid 02.45 vaknade jag av en jätte värk i magen som höll i sig i säker 45 sekunder som också gick ut i ryggen, så jag blev jätte rädd, men tack och lov så gav det sig för jag är inte redo än även om det är bara några få dagar kvar har jag en del jag måste göra innan bebis kommer plus att allt är fixat med barnen, farmor och farfar tar hand om våra tre små troll, så det hade varit jobbigt om nåt sker innan.
 
 

Sista besöket!

 
Idag hade jag det sista inplanerade besöket hos barnmorskan, för nästa vecka kommer storken.
9 dagar kvar till det planerade snittet den 22:e sept, fast redan på måndag den 19:e ska jag till Östra sjukhuset för att skriva in mig och gå igenom operationen och även steriliseringen som görs i samband med snittet. 
Och hittills under denna graviditetet har jag gått upp 6,6 kg och idag var hjärtljuden på 142 slag per minut.  
 
Så vad tror ni gömmer sig där inne...

Så nöjd!

Me happy! Nu står den äntligen på plats i vardagsrummet! Och jag är verkligen super nöjd! Så nästa gång jag är på Ikea ska jag bara inte glömma att köpa knoppar i guld och byta till.

 

Planerat kejsarsnitt den 22:e sept.

Nu är det 15 dagar kvar... det känns jätte jobbigt nu att det är så nära, men hoppas nu bara allt går bra och att jag kan röra mig efteråt så att det inte blir så som med Hampus snitt då allt bara gick fel.
 
Ett kejsarsnitt är en förlossningsoperation där läkaren gör ett snitt i mage och livmoder och
lyfter ut barnet ur magen.
 
Ett planerat kejsarsnitt är precis som det hörs på namnet förutbestämt. Då vet du att barnet kommer att födas med snitt och du får en tid för operation. Narkosläkaren använder oftast ryggbedövning så att du som är gravid kan vara vaken under kejsarsnittet. Det går bra att någon närstående är med inne i operationssalen.
 
Och igår köpte jag det jag behöver för snittet, operations tvål och stödstrumpor.
 

Ludde 2 år!

Idag blir min lille kisse misse 2 år!
Han kom till mig när han var 12 veckor gammal och han är verkligen den goaste lilla katt man kan tänka sig, han får mig på så bra humör och får mig att le och skratta hela tiden han är lite mera som en hund än som en katt.
Och han har verkligen hjälpt mig i mitt sorgearbete efter Makita.  
Älskar dig Ludde!
 

Shit! Vattnet har gått!!!

 
Kl. 04.30 i morse vaknar jag av att det är helt blöt i sängen... och jag puttar på Robin och säger antigen har vattnet gått eller så har Molly kissat på sig! Och efter några sekunder kunde vi konstatera att det var Molly som hade kissat på sig, jag har aldrig i hela mitt liv blivit så glad över att någon av mina barn kissat på sig.
 
Nu är det endast 16 dagar kvar tills vi är en till i familjen.  
Så får vi se om det kommer ut en M eller en E.
Eller så kanske det kommer ut en liten som inte alls passar med namnen som vi har tänkt.
I förrgår gick jag in i V. 37 och månad 10.
 

18 dagar kvar....

Oh shit! Det är bara några få dagar kvar nu till snittet den 22:e sept och jag känner mig mer och mer nervös för varje dag som går, ( om jag bara hade kunnat få föda vanligt så hade jag längtat som en tok ) men så är ju inte fallet nu.
 
Jag visste när jag blev gravid att det skulle bli snitt och att jag hade god tid på mig att bearbeta det som komma skall men det har varit skit svårt och jobbigt, så jag har nu gått hos en psykolog en tid nu för att försöka lugna min rädsla men helt ärligt vet jag faktiskt inte om det har hjälpt, kanske hade det varit ännu värre om jag inte gått vem vet... och även pratat om lite annat som har varit jobbigt i livet. Vilket Robin har tyckt att jag ska göra väldigt länge... ända sedan Makita dog.
 
 
 
 
 

Äntligen hittat!

Jag skrev i april att jag letade efter en skänk men var omöjligt att hitta en jag ville ha så jag valde mellan en skänk ifrån jysk eller en byrå ifrån ikea och hade bestämt mig för byrå ifrån ikea att ha som en "skänk" i vardagsrummet, och är verkligen så nära att åka och köpa den nu i dagarna men som tur så skummade jag runt lite på ikeas hemsida och nu har ikea en riktig skänk i svart så nu har jag bestämt mig att jag ska köpa den istället.     Denna.... vad tycks??? ska dock byta ut knopparna till guld.
 
och denna ska stå här under tavlan.
 
 
 denna var det jag skulle haft annars.

Gissa könet!

 

För några dagar sedan la jag ut på instagram och Facebook att man kan gissa könet och vikten, (cm om man vill) så kommer samla ihop alla gissningar ifrån alla ställen så det räcker att gissa på ett ställe.
Datum vet vi ju sedan om allt går som planerat, den 22:e sept.

 

Här har ni dom andra barnens vikt, gram och längd.
Mikaela: 3140 gram 48 cm lång.
Hampus: 4190 gram 49cm lång
Molly: 3515 gram 52 cm lång

 

 


RSS 2.0