Lite nytt på tv:n

Äntligen kommer det lite nytt man kan glo på om kvällarna på tv:n, i onsdags började tv:4 med en ny serie som heter Syrror och kan bara säga att det var ingen hit men ska fortsätta och kolla några avsnitt till inann jag bojkottar den, eller vem vet jag kanske fastnar för den även om den skulle fortsätta att vara kass.
 
Och på torsdagen började även det en ny serie på tv3,Svartsjön som var lite mystisk och små skum/läskig så den fastnade jag för.
 
Och ikväll kl. 21.00 på SVT1 börjar det en ny serie som heter Midnattssol.
 
 
Kollar ni på något nytt eller på dessa??
och vad tyckte ni?

Emmy 1 månad

En hel kalendermånad gammal idag!
 Och igår var vi uppe på östra för att göra hörseltestet och hon hörde bra.
Och papprena i från skatteverket har kommit att hennes namn är registrerat.
 
Det är ju inte länge sedan jag fick barn innan Emmy (5 år sedan) men en del har ändrat, nu fick vi hennes 4 sista siffror redan inne på operations salen, förr fick man ju vänta några veckor, och höseltestet gjordes förr i samband med PKU testet nu gör man det 4-6 veckor efter födseln ifall dom har fostervatten i öronen.
Och barnbidraget delas lika mellan föräldrarna (ny lag ifrån 2014).

Hemmagjord Thai gryta!!

Jag bladade ihop purjolök, rödlök, broccoli, röd paprika, gul paprika, mini majs, morötter vattenkastanjer och kyckling! Hällde i en burk kokosmjölk och en msk röd curry pasta. En hönsbuljong, och lite matlagningsgrädde.

 

Bvc kontroll med läkarbesök

På dom tre dagarna mellan måndag och torsdag förra veckan skulle vi kolla om hon fick i sig tillräckligt av bara min bröstmjölk och det fick hon tydligen för då hade hon gått upp 140 gram på tre dagar så det var verkligen godkänt, (för dom säger att dom ska upp 150g /veckan) men idag på bvc så hade hon bara ökat 40 gram sedan förra besöket så det var ju lite lite på 5 dagar, måste börja ge henne lite ersättning nu i allafall.
 
Så dagens vikt på lillan var 3650gram och 52 cm lång
 
 

Kompismys!

I måndags när jag var på BVC hade lilla Emmy gått upp 140 gram på 5 dagar vilket var väldigt bra men då hade hon även fått lite ersättning under dessa dagarna 1 eller 2 gånger per dag och då endast med 60ml åt gången, och vikten var 3500 gram så bara 76 gram kvar tills start vikten.
Så ska ditt idag igen för att kolla av vikten på henne och då med endast matning av bröstet dessa 3 dagar för att kolla att jag har tillräckligt med mat till henne.
 
Och denna veckan har Lilla skruttis fått träffa lite av mina vänner
i måndags kom Maria hit (gudmor till Mikaela) och gosade med henne.
 
Och i tisdags när jag och Molly var hos hennes logoped passade vi på att gå
och hälsa på Hanna som jobbar i närheten.
 
Och igår kom min andra halva Camilla hit och myste lite.
 Och dessa söta kläder kom Camilla med. 
 
 

Molly 5 år!


9:e oktober...

Imorgon börjar verkligheten igen, Robins första arbetsdag efter att Emmy föddes och jag måste åka bussen med barnen till skolan och vara ute bland folk och massa bakterier med lilla bebisen vilket jag
helst inte vill men måste ju det.
Synd att barnen inte var större och kunde åka bussen själva.
 
Idag är Emmy redan 17 dagar gammal, herre gud vad tiden går fort!
Och imorgon ska vi även till BVC för att kolla om hon gått upp något i vikt.
 
 
 

Räddat mitt eget liv?!!

Först när jag fick hem papprena på kejarsnittet/operationen stod det att jag fick operationsdag den 27:e september, och direkt när jag såg datumet fick jag ren panik och kände att det var fel, och ni som känner mig vet att mina såna skumma känslor alltid har rätt så det var ingen tveckan om det denna gången heller.
 
Så jag ringde till Östra och bad om en annan dag tidigare än 27:e så det blev den 22:e istället.
 
Och efter operationen säger läkaren som opererade mig till mig att det var bra att du sterileserade dig för din livmoder var i så dåligt skick så du hade aldrig kunnat bära ett barn till, och att den var så tunn som ett papper och vi såg bebisen igenom och hade du fått en kraftig värk så hade den säkert sprukigt vilket hade varit LIVSfarligt så tänk då om jag hade gått 5 dagar till och det hade hänt, och min barnmoska som hade hand om oss på Östra sa att det är väldigt konstigt att dom satte snitt datumet så nära BF när det är 3:e snittet ifall det sätter igång så det var ju bara fel ifrån början men har alltid lysnnat på min magkänsla och mitt 6:e sinne.
 
 
 
 

Åldras snabbt!

 

 

Hej oktober hej hösten och hej kylan!!! Fy vad kallt det har varit dom 3 senaste dagarna och jag glömde ju hej stormen!

Idag blir våran lilla Emmy 2 veckor! Och jag känner mig bättre för varje dag som går, så det tackar jag verkligen för, var ju så rädd att det skulle bli som det blev med mitt första snitt jag gjorde 2010. Men torsdagen den 22:e och 23:e när jag var på BB såg jag bara livet rina ifrån mig ett tag för jag hade ingen kontakt med nedre delen av ryggen, rumpan och högerbenet allt kändes kaos kunde inte komma ur sängen för jag inte kände av kroppsdelarna + att det brände i magen så att ta sig ur sängen var en kamp på 2 timmar och 15 minuter så kände mig som Agda 95 år. Så på torsdagen fick jag sitta i rullstol och fredagen fick jag övningsgå.

Så på lördagen när jag ville åka hem fick jag inte det eftersom jag inte kunde röra mig så bra. Men på söndagen var det bättre så då åkte vi hem. Så dom första 3 dagarna här hemma var jätte jobbiga, eftersom att jag inte direkt kände vissa kropps delar men det blev bättre för varje dag, förra veckan var Agda 70 och nu är Agda 45 år så mycket har hänt på kort tid!

Men mitt högerben är inte med när jag ligger ner så jag får väcka Robin på natten och be han flytta på
det för hur mycket jag än tar i går det inte.
 

RSS 2.0