Rabarberpaj smulpaj

 
 

Ingredienser:

  • 3 stjälkar (ca 400 g) rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • ev. 1 tsk malen kanel

Smuldeg:

  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
    • eller  1 dl havregryn  (jag avvänder havregryn med fibrer i)
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör

Ev: Serveringsförslag:

  • ev. 6 portioner vaniljsås
  • ev. ca 3 dl vispgrädde

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

    2. Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en pajform ca 25 cm i diameter.

    3. Strö över strösocker, potatismjöl och eventuellt kanel.

      (Använd gärna en sil till potatismjölet, d.v.s. sikta det för att slippa klumpar. Man kan om man vill även sikta kanelen om man vill ha kanel.)

Smuldeg:

  1. Mät upp smör, vetemjöl, strösocker och kokos i en bunke.

    Finfördela smöret med händerna till en grynig massa  eller använd elvisp.

  2. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

  3. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 200°C i ca 25 minuter så den får fin gyllene färg och rabarbern blir mjuk.

  4. Servera smulpajen med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0