Aneurysm...

13:e januari.... två månader har nu gått sedan det fruktansvärda inträffade...
 
Min mamma ringer och väcker mig varje dag klockan 07.00 kan hända ibland att jag säger att
jag inte behövde väckning och just denna dagen gick jag upp 06.45 och först tänkte jag ringa mamma och säga att jag är vaken men tänkte lika snabbt att hon ringer ju ändå snart och då blir hon förvånad att jag redan är uppe. klockan 07.04 och hon har inte ringt mig då var min första tanke att hon kanske själv försovit sig, min andra tanke var jag kanske inte bad om någon väckning denna dagen...
Klockan är 07.30 och jag får en obehaglig känsla medans jag står och tömmer diskmaskinen att det har hänt mamma något, tar fort tag i telefonen och ringer till mamma och hon svarar inte, jag ringer igen och igen, jag ringer 10 gånger börjar få lite småt panik och jag försöker lugna mig med att hon är oteknisk med telefonen och möjligen fifflat av ljudet på något vänster.
 
Men samtidigt när jag fick den här obehagliga känslan som jag har fått några gånger innan i mitt liv och det har alltid hänt något då litar man starkt på den!
 
Jag ringer min syster Jeanette 2 gånger och hon svarar inte heller.... så jag ringer min systers man han svarar inte heller men han ringer upp direkt, och jag säger snabbt att jag vill prata med Jeanette
och jag säger det måste ha hänt något med mamma hon svarar inte! och hon ber mig vänta för hon ringer till Eric medans jag väntar och frågar om mamma har väckt honom för hon väcker honom varje morgon kl.06.00 och Eric sov när Jeanette ringde så hon flygger upp ur sängen och snabbt bort till mamma tar ca 4 min att gå ditt. Jeanette låser upp dörren och jag och Eric är i konferans samtal med henne så alla tre är med på luren och kommer in och säger men fan hon ligger ju här på soffan och snarkar och vi börjar skratta, hur hårt sover hon säger jag, Jeanette börjar putta på henne och försöker väcka henne men hon regerer inte....
Jeanette säger bara ring en ambulans!!!!!!!!!!
 
Jag ringer fort som fan och berättar att vi inte får liv i mamma men hon snarkar, och dom frågar hur hon låter och jag berättar att min syster är på plats och att jag är i Partille, så dom får hennes nr och sen ringde Jeanette själv så dom kopplade bort mig och fortsatte prata med henne eftersom hon var på plats.
 
Och abulansen kom... Dom kollar hjärtat vilket var bra och hon syresatte sig bra till 97% så dom packar in henne i ambulansen och kör till Sahlgrenska där dom först inte vet vad som är felet på mamma men hon är djupt medvetslös. Skalan på medvetlöshet är en skala på 1 till 8, vi som är vakna är skala 1 och mamma var skala 6 när hon kom in. Dom skickar iväg mamma på röngten och när hon kommer tillbaka ifån den så säger dom att det är akut operation som gäller för hon har fått en hjärnblödlödning och att dom ska sätta in ett drenarge. 
Vi väntar och väntar.... dom kommer tillbaka efter operationen hon lägs in på avd niva.
 
Dagen där på blir hon medvetslös skala 7. Hon är nersövd och djuptmedvetslös.
 
Dag 3: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 4: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7. från och med dag 4 föröker dom väcka henne varje dag men iget svar på väckningen, så samma vissa varje dag fast hon hostade tuggade och bet till och med en sköterska när dom tvättade munnen på henne men inget mera än så här.
 
Dag 5: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 6: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 7: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 8: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
Dom ringde på kvällen ifrån Shalgrenska och säger att hon är sämre och att dom mistänkte en ny blödning, åkte ditt kom 23.50 och satt där vid hennes sida till 06.30 men allt verkade lungt, sen åkte jag hem och sov en stund.
 
Dag 9: Min storebror Mikael ringde som stanade där när jag och Lena åkte på morgonen, och sa att vi måste komma för doktorn ville prata med oss. Vi kommer... och som alla andra mornar har mamma ändå regerat lite när dom borstar tänderna på henne men denna dagen gjorde hon inte det, så dom mistänkte att hon var hjärndöd. Så dom gjorde tester på mamma för att kolla detta med några timmars mellanrum. Doktorn kommer tillbaka först efter först testet/försöket och säger att hon inte ser något livstecken men att hon ska testa igen... andra gången hon kommer tillbaka så säger hon att hon har dödförklarat mamma kl.16.40
 
Jag var hos mamma på sjukhuset varje dag och några dagar var jag där flera gånger.
 
Så det har varit en mycket jobbig period nu, man börjar väl förstå nu, men ändå så är jag på g att ringa henne hela tiden...  Fan vad jag saknar henne!
 

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Mamma ❤❤❤😞😞😞

2016-01-13 @ 22:42:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0