Stora tjejen!

Det var igentligen meningen att Molly skulle fått fått håll i öronen i oktober när hon fyllde år men det blev aldrig av, så igår så åkte vi in till stan och fixade det och snacka om att hon var glad!
 
 

Idag är vi insnöade...

Det är verkligen super mysigt med mycket snö, vi vaknade idag till 25-30 cm snö så inga bussar gick så barnen får vara hemma idag ifrån skolan & dagis. Och det är Mikaela extra glad över att hon slipper gå till skolan. Lexie tyckte det var jätte skoj att hoppa runt i snön som gick ända upp till magen på henne.
 
 
Så vi ska mysa hela dagen och ev. gå ut och åka pulka beroende på hur Hampus mår han var inte helt 100 i morse och beroende på hur mycket jag måste vila för jag ska jobba kväll/natt.
 
2016-01-19 Partille

Aneurysm...

13:e januari.... två månader har nu gått sedan det fruktansvärda inträffade...
 
Min mamma ringer och väcker mig varje dag klockan 07.00 kan hända ibland att jag säger att
jag inte behövde väckning och just denna dagen gick jag upp 06.45 och först tänkte jag ringa mamma och säga att jag är vaken men tänkte lika snabbt att hon ringer ju ändå snart och då blir hon förvånad att jag redan är uppe. klockan 07.04 och hon har inte ringt mig då var min första tanke att hon kanske själv försovit sig, min andra tanke var jag kanske inte bad om någon väckning denna dagen...
Klockan är 07.30 och jag får en obehaglig känsla medans jag står och tömmer diskmaskinen att det har hänt mamma något, tar fort tag i telefonen och ringer till mamma och hon svarar inte, jag ringer igen och igen, jag ringer 10 gånger börjar få lite småt panik och jag försöker lugna mig med att hon är oteknisk med telefonen och möjligen fifflat av ljudet på något vänster.
 
Men samtidigt när jag fick den här obehagliga känslan som jag har fått några gånger innan i mitt liv och det har alltid hänt något då litar man starkt på den!
 
Jag ringer min syster Jeanette 2 gånger och hon svarar inte heller.... så jag ringer min systers man han svarar inte heller men han ringer upp direkt, och jag säger snabbt att jag vill prata med Jeanette
och jag säger det måste ha hänt något med mamma hon svarar inte! och hon ber mig vänta för hon ringer till Eric medans jag väntar och frågar om mamma har väckt honom för hon väcker honom varje morgon kl.06.00 och Eric sov när Jeanette ringde så hon flygger upp ur sängen och snabbt bort till mamma tar ca 4 min att gå ditt. Jeanette låser upp dörren och jag och Eric är i konferans samtal med henne så alla tre är med på luren och kommer in och säger men fan hon ligger ju här på soffan och snarkar och vi börjar skratta, hur hårt sover hon säger jag, Jeanette börjar putta på henne och försöker väcka henne men hon regerer inte....
Jeanette säger bara ring en ambulans!!!!!!!!!!
 
Jag ringer fort som fan och berättar att vi inte får liv i mamma men hon snarkar, och dom frågar hur hon låter och jag berättar att min syster är på plats och att jag är i Partille, så dom får hennes nr och sen ringde Jeanette själv så dom kopplade bort mig och fortsatte prata med henne eftersom hon var på plats.
 
Och abulansen kom... Dom kollar hjärtat vilket var bra och hon syresatte sig bra till 97% så dom packar in henne i ambulansen och kör till Sahlgrenska där dom först inte vet vad som är felet på mamma men hon är djupt medvetslös. Skalan på medvetlöshet är en skala på 1 till 8, vi som är vakna är skala 1 och mamma var skala 6 när hon kom in. Dom skickar iväg mamma på röngten och när hon kommer tillbaka ifån den så säger dom att det är akut operation som gäller för hon har fått en hjärnblödlödning och att dom ska sätta in ett drenarge. 
Vi väntar och väntar.... dom kommer tillbaka efter operationen hon lägs in på avd niva.
 
Dagen där på blir hon medvetslös skala 7. Hon är nersövd och djuptmedvetslös.
 
Dag 3: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 4: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7. från och med dag 4 föröker dom väcka henne varje dag men iget svar på väckningen, så samma vissa varje dag fast hon hostade tuggade och bet till och med en sköterska när dom tvättade munnen på henne men inget mera än så här.
 
Dag 5: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 6: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 7: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
 
Dag 8: Hon är nersövd och djuptmedvetslös skala 7.
Dom ringde på kvällen ifrån Shalgrenska och säger att hon är sämre och att dom mistänkte en ny blödning, åkte ditt kom 23.50 och satt där vid hennes sida till 06.30 men allt verkade lungt, sen åkte jag hem och sov en stund.
 
Dag 9: Min storebror Mikael ringde som stanade där när jag och Lena åkte på morgonen, och sa att vi måste komma för doktorn ville prata med oss. Vi kommer... och som alla andra mornar har mamma ändå regerat lite när dom borstar tänderna på henne men denna dagen gjorde hon inte det, så dom mistänkte att hon var hjärndöd. Så dom gjorde tester på mamma för att kolla detta med några timmars mellanrum. Doktorn kommer tillbaka först efter först testet/försöket och säger att hon inte ser något livstecken men att hon ska testa igen... andra gången hon kommer tillbaka så säger hon att hon har dödförklarat mamma kl.16.40
 
Jag var hos mamma på sjukhuset varje dag och några dagar var jag där flera gånger.
 
Så det har varit en mycket jobbig period nu, man börjar väl förstå nu, men ändå så är jag på g att ringa henne hela tiden...  Fan vad jag saknar henne!
 

Strax är det mello dax!

Nu är det bara 3 och en halv vecka kvar till Melodifestifalen drar igång den 6/2.
Och redan i november när dom presenterade artisterna som skulle vara med i detta års
upplaga så började jag längta.
 
 
 
Och idag släppdes starorning i respektive stad.
 Och alls vet ju redan vem jag hejar på eller hur??? Sista startande i Gävle så klart!!
 
Och i år blir det även många pogramledare:
 


Lilla mamma!

 
Idag skulle det vara den 66:e födelsedag, men den får du fira i himlen med pappa!
Fan vad jah saknar dig!
 

1 vecka med resultat.

På både instagram och facebook gick jag ut med för en vecka sedan att jag skulle kämpa med att sluta med mitt beroende som jag har till Coca Colan och jag säger bara heja mig!! för nu har jag klarat av en hel vecka.
Jag drack 2 liter om dagen.
 
Och ni som känner mig väl vet även om ett annat beroemde som jag har, kommer inte dela med mig av vad det är offentligt för jag skäms verkligen över det och jag kan bara säga att även det beroendet går bra!
 
 
Och vågen vissar 1,4 kg mindre idag än förra måndagen.
 

Julen är nerpackad..

Det är väldigt mysigt med julen och all julpynt man har framme, och varje år redan i mellan dagarna går jag och stör mig på allt jupynt och vill bara dra ner det men i år hade jag inga som hels problem med det, och skulle kunna haft det framme längre men drog ner det den 7:e.
 
Med Julen:                                                                     Utan Julen:
    
 
   
 
   
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Playdate & Änglagård

I måndags hade jag och min goa barndomsvän Maria bestämt på en preliminär playdate beroende på hur jag mådde, så på måndags morgonen ringde Maria men jag hade sån fruktansvärd huvudvärk så jag orkade inte men vi sa att vi hörs om 2-3 timmar och kollar läget, Och samtalet vid 12 tiden mådde jag bättre så hon och hennes kidz Julia och Melvin kom över.
 
Barne lekte bra och hade skoj! Och hunden min behövde ut i skogen så dom hängde på.
 
 
Molly & Melvin
 
 
 
Lite trångt i hissen med 5 barn 1 hund och två vuxna.
 
 
Klockan gick och vi bestämde att dom sover över, och när väl barnen lagt sig
så satt vi och tjöta väldigt länge och sen blev det film och eftersom min kära Maria inte sett
Änglagård filmerna så blev det ett änglagård maraton.
Älskar dessa filmerna!
 
Gillar typ alla Colin Nutleys filmer
så stort fan av han och Helena.
 

Tillbaka till "vardagen"

Jahopp då var vi tillbaka till vardagen igen då, Mikaela började skolan igen idag efter julovet, och här hemma ska julen packas ner och nu se fram imot att vi för varje dag närmar oss sommaren, haha skämta bara lite. Det är hög vinter ute nu 10-11 minus grader har vi men dock ingen snö lite tråkigt, fick ett sms av min farbror imorse att nu är det vinter och att han hade - 39 grader, kan ni fatta 39 minus grader jag fryser bara av att skriva det, (han bor i Malmberget).
 
Och för er som inte vet vart detta ligger så bjuder jag på en liten karta... 5 km ifråm Gällivare ligger Malmberget.
 
 
 
Och idag börjar ju en väldigt stor och rolig mässa Mydog som håller på i 4 dagar och jag skulle ställt ut mitt lilla moster Lexie men missade anmälnings tiden med några timmar suck! Men om jag nu ändå hade anmält mig så hade jag inte kunnat va med för hon blev tonåring på nyårsafton och kan ju inte ställa ut henne när hon löper, så det var ju lite tur i oturen ändå! Tror nog inte ens att jag kommer gå ditt nu heller men ev. på söndag.
 
 
Redan helg imorgn Yeah! och imogon fredag har jag / vi inga planer. Men på Lördag ska vi träffa släkten på mammas sida och käka lunch och umgås ska bli kul. 
 
Och på söndag börjar ju ett av favvo pogramen igen säsong 24, Så ska det låta kl.20.00 och dom som tävlar är musikalartisterna David Lindgren, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson och Robert Rydberg, möter sångerskan Jessica Andersson och skådespelaren Per Andersson.
 
 
 
Vad ska ni hitta på för skoj till helgen???

trettondagen 2016

Idag träffades vi äntligen alla syskon + barn för julklapps bytte vilket vi har skutit upp sedan mellandagarna p.g.a att Jeanette hamnade på sjukhus. 
 


 


 
Alla utom Ali är med på kortet för han ville inte... 
Diana, Yasmina , Hanie, Noha, Molly, Mikaela, Adam & Hampus
 
 


 

1:a Januari 2016

Årets första inlägget 2016 då...
 
Årets första dag börjar ju bra not... vaknar med halsont och ögoninflamation ( har aldrig haft det innan )
och har feber...
 
Och gårdagen var lugn här hemma med familjen vi gjorde inget speciellt var bara hemma i myskläder hela dagen och jag drack inte en droppe brukar klä upp oss även om vi inte
gör något men kände inte för det. 
Var ute en sväng och skickade upp några ris lycktor och tände lite tomtebloss.
 
     
 
 
Och som varje nyår gör jag tårta
 
Bjuder på en bild ifån förra året eftersom vi inte klädde upp oss igår.
 
Och detta året fyller man ju fylla 30!!! 
helt sjukt ju 30 låter ju sket gammalt!

 Så gott nytt år till er alla!
 
 
Så hoppas nu på att detta året bjuder på massa kul, glädje och lycka!

RSS 2.0