Äppelkaka

Igår provade jag att göra denna smariga kaka och serverade den med vaniljsås.
 
10-12 bitar

2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor, stötta
1 tsk bakpulver
½–1 tsk kanel
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält
1 äpple, rivet

Garnering
ca 1 äpple
2–3 tsk strösocker
½ tsk kanel
½ kardemummakärnor, stötta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet grovt.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver, kanel och vetemjöl.

Rör ner det tillsammans med smöret och det rivna äpplet. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Skala äpplet och skär dem i tunna skivor. Lägg dem ovanpå smeten. Strö över strösocker, kanel och stötta kardemummakärnor.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 28–30 min. Låt den svalna i formen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0