Dax för vinterkläder...

...japp nu är det dax att inskaffa sig sina nya vinter kläder om du vill ha rätt stolek och model...
idag har jag hittat vilken vinterjacka jag ska ha, först kollade jag runt lite på nätet och hittade 
en som jag tyckte var jätte snygg på stadium men så klart vill man ju se hur den ser ut i verkligheten så jag tog en tripp till Allum för att kolla in den och jag blev helt kär i den....
provade den och den satt bra i stl. 40 men tanke på att jag är gravid och
kommer garanterat bli större så provade jag även stl. 42 men i den kände jag mig stor som
ett hus i så det är ett litet delemma om vilken stolek jag ska ta för eftersom jag tycker om den
så vill jag ju givetvis kunna ha den nästa år med och då vill jag ju köpa stl 40...
den finns i 3 färger och kostar 1299:- och jag ska den svarat


Män som hatar kvinnor

Jag säger bara, fan vad bra den var!
Se den om ni inte redan gjort det!

 


Vecka 17

 
 

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.


Mikaelas första kalas!

I söndags hade ju lilla mini mjuk sitt första kalas. och det blev fullt med både folk
och fina presenter. 
    

   
       


 

Backstreet Boys!Dom kommer till hovet i stockholm den 4 dec, och jag vill ju givetvis gå
fast Kevin inte är med mer.... men som sagt jag har ju redan sett dom 3 gånger...

this is us

I höst släpps det nya albumet "This Is Us" och den 30 oktober inleds turnén med samma
namn i Portugal. Den kommer att ta gruppen tillbaka till de länder där fansen varit mest hängivna.


25/8

Tja tja! Jag har har äntligen hittat sladden till kameran så imorgan blir det bilder
det kan jag lova har över 1000 bilder på kameran som jag inte har lagt in på datorn än...
Och idag har jag varit i stan och shoppat lite det blev en hello kitty pyjamas 
(skit snygg) till mig, ett linne från gina, mascara, och puder....
♥ ♥ ♥ Mikaela 1 år!!! ♥ ♥ ♥

Idag blev min lilla sessa 1 år!
här kommer lite bilder från det det första året!
Enjoy!!!
 
 
Och bilderna från kalaset kommer imorgon.
(om jag hittar sladden till kameran)

Ett år sedan!!!

Natten till idag för ett år sedan kl.01.30 började mina värkar, och jag och Robin låg
i sängen och räknade sekunder mellan varje värk så det blev ingen sömn den natten
direkt. Klockan sex på morgon ringer jag till mamma och säger att nu får du komma och köra oss till bb för jag pallar inte med detta mer!!! Hon kom på ca en kvart så i bilen på väg ringer vi bb (östra) och säger att vi är på g, men jag får till svar att dom har fullt och att jag måste åka till möndal och jag ville verkligen inte det så jag blev jätteledsen över det. Men men vad ska man göra, så vi åker till möndal och kommer in direkt på undersökning men får till svar att jag bara var öppen 1 cm och att du kan åka hem igen och gav mig en citodon värktablett, så vi åkte hem igen fast jag hade 3 värkar på 10 min, och så var det hela dagen.
 
Vid 9 tiden på kvällen hade jag fortfarande samma om inte lite värre så en kompis (mike) körde oss denna gången,och då ringde vi inte ens till bb för jag vägrade att bli hänvivas till möndal igen så vi åkte direkt till bb på östra men när jag kommer ditt så självklart så är det fullt men dom tar in mig på nåt litet rum som inte var något förlossnings rum och gjorde en undersökning och då var jag öppen 2cm, så med andra ord har jag bara öppnas 1 cm sen samma morgon kl.07.00 och även hon vill skicka hem mig med en värktablett. Då sa jag nej jag tänker inte åka hem för jag berättade för henne att jag inte hade varken ätit eller sovit sen natten på ca. 2 dygn och jag kommmer ändå inte kunna sova när jag kommer hem.

Då gav hon oss ett alternativ att vi kunde få sova över på bb och ge mig en sömntablett så att jag kunde få lite sömn och det gick jag med på. Så då sov jag ca 3 timmar men sen kom det såna konstiga värkar så jag ringde på klockan och sa att det gör jätteont, då hämtar sköterskan en panodil till mig. Ca två timmar senare ringer jag in henne igen och säger att det gör jätteont och givetvis så hämtar hon en panodil till. Sa till mig att jag måste sova nu.
 
När det blev morgon så kommer en sköterska in och säger att gå och ät frukost så får du komma på undersökning efter det så Robin går ut och hämtar frukost men med det torra brödet tappar nog vem som helst matlusten så jag åt två gurkskivor till frukost. Sen när jag skulle resa på mig för att gå till undersökningen så gick det inte för att jag hade så fruktansvärt ont, sköterskan säger men typ kom igen nu så ont gör det väl inte så att du inte kan gå??? eller? Efter ett bra försök så ser hon att jag inte kan resa mig för att gå så hon hämtar en rullstol, men när jag försöker ta mig till rullstolen från sängen så går inte det heller.

Han bestämde sig för att köra ner hela sängen istället eftersom jag hade så ont. Nere på undersökningen så kollade hon hur mycket jag var öppnat mig och då var det bara 4 cm, så hon sa att från och med nu är "din" förlossning igång men att varje cm skulle ta ca en timme, men efter en timme så skulle barnmorskan Linda bara kolla igen vet faktiskt inte varför men kanske bara för att jag hade sååååå ont. Oj då säger hon bara du är öppen 10 cm så jag förstår att du har ont sa hon så då är det bara att vänta nu då på att krystvärkarna ska komma igång och dom kom vid 12.00 och Mikaela kom ut 13.20

  


Vecka 16

Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation.
Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka.
Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. Det finns numera även privata kliniker som snabbt kan göra
en könsbestämning via Ultraljud, i Malmö finns t ex Emma Ultraljudsklinik och i Stockholm Ultraljudsbarnmorskorna

I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.

torsdag 20/8-2009 Idag ska jag iväg till farbror doktorn och förhoppningsviss
få svar på vad jag har fått på min haka... massa röda utslag / prickar???
 ska lägga in en bild på det så ska ni få se, men det får bli när jag hittar sladden
till kameran (jag tror den fortfarande är nerpackad). 

Han hoppar av Housewives, och vem är det som gifter sig med Mike?


Wisteria Lane blir en snubbe mindre i höst.

Desperate Housewives tappar Shawn Pyfrom,
mer känd som Andrew van de Kamp, i den sjätte säsongen.

- Shawn kommer inte att vara med hela säsongen, men han kommer
tillbaka för att gästspela då och då,
Shawn, 22, har hängt med i serien från första början som Brees problemtyngde son. Vi har sett honom komma ut som bög, prostituera sig, utpressa allt och alla för att slutligen bli utkickad hemifrån - och några år senare få fason på sitt liv med samboliv och ett välbetalt jobb som mammas assistent. Men nu hoppas skådespelaren på andra roller.
- Det var inget lätt beslut för honom, men han vill se sig om
efter andra möjligheter inom tv och film.


De är listiga, de där fruarna. I vårens säsongsfinal fick vi se Mike gifta sig, men med vem? En väl bevarad hemlighet som inte lär avslöjas i första taget. Och för att hindra att bilder från inspelningen av höstens första avsnitt läcker ut (där en scen tar oss tillbaka till bröllopet) låter man helt enkelt både Susan och Katherine springa omkring i brudklänningar. Tjusigt!

Appletini

4 cl vodka
2 cl sourz sour appel
 1 cl citronjuice


mixa din drink

Skaka vodkan och Sourz Sour Apple i en shaker med krossad is,
sila över ett kylt cocktailglas och skvätt lite citronjuice över.

 


Alvarligt talat!


Så gick Britney ner tio kilo...

27-åriga Britney Spears som just avslutat sin Europa-turné befinner sig nu i Los Angeles där hon enligt källor mår bättre än någonsin. Anledningen till hennes välbefinnande sägs vara hennes nya kropp. Förra veckan skickade Britney kort till sin mamma där hon skrev: En källa berättar för Ok! att hon inte alltid varit stolt över sin kropp:

- Britney brukade hata att se sig själv i spegeln. Innan "Circus"-turnén gick Britney ner tio kilo och hemligheten stavas strikt diet och hård dansträning. Källan berättar att sångerskan fick maten levererat hem till sig varje dag.
Dagliga intaget kalorier låg på 1200 och bestod av två större måltider och två snacks.
Dessutom dansade hon flera timmar om dagen:

- Hon kunde dansa mellan två till åtta timmar om dagen. För att få en vältränad mage gjorde hon också 1000 situps om dagen under en period, avslöjar källan.


Vi har flyttat!

Japp vi har flyttat.. vi har redan sovit två nätter i den nya lägenheten och det
känns bra fast ändå lite ovant men man vänjer väll sig så småning om..... Det jobbiga nu
är bara att jag har varken telefon eller internet för en den 20:e så jag är hemma hos mamma nu så att jag kan blogga lite. =)
 

Vecka 15

Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom.

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som
fingeravtryck över hela kroppen.

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.

Har ni börjat fundera på namn till barnet? På vår namnavdelning har vi både namnroulette och förklaring / betydelser
på namnen.

Arg som fan!!!

Jag har åkt fast på spårvagnen idag så det blev en bötes lapp
på bara 1200:- kr... fan vad jag är arg!!!!  


Madonna

4 cl Finlandia vodka
1,5 cl Bols Peach
1.5 cl Bols Kiwi
0,5 cl Bols Blue

Roröes och serveras i cocktailglas


 

I drömmarnas trädgård!

Varje gång den kommer på tv så blir hon som förtrollad, sitter vekligen
fast klistrad framför tv:n...  så jag och Robin köpte två st dvd filmer
med dom så kan hon ju kolla när som helst.... och idag har vi haft filmerna i en vecka
och dom har säkert spelats 10 gånger var (jag blir galen ett så tråkigt barnpogram)
så nu kan jag typ alla repliker hehe....Britney's Teen Choice Awards Arrival

Igår var det Teen Choice Adwards! Och självklart fick hon pris! Veckans bild!

Mina två älsklingar gillar flaskan båda två!
( fast Mikaela brukar ha en annan flaska med välling i så klart! )


Seg som en godis råtta...

Tjabba! tjena! hallå!

Just nu så bor jag bland mina flyttkartonger...  så med andra ord är det
rätt rörigt här hemma för tillfället, min mamma är på väg hit nu för hon ska passa
Mikaela en stund när jag och Robin ska röja undan allt färdigpackat flyttlas till
den nya lyan.  Så det kan hända att det inte händer så mycket på bloggen
ett tag fram över nu, för allt ska ju packas upp å så... plus att man
vet ju inte riktigt när jag kopplar ur datorn heller men mitt
internet kommer inte funka där borta för tidigas den 20/8.....Diba 2 år!

Idag blir valpen 2 år så det är nog dax att sluta kalla henne för valp... hehe


 
 Diba var den först föda av all valparna..kl.17.20 7/8-2007

När hon var liten var hon söt!

Gravid vecka 14

Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har du kommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner.
Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut.

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu få trög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också
mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår.

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas.
Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor
i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.


Eniro 118100

På deras reklamfilm säger dom att man kan fråga vad som helst?!
Så jag tog fram mobilen, kl. 22.05 och jag skulle försökte´vara lite
rolig typ, så jag skickade iväg min fråga till
eniro 118100 och frågan löd så här: Hur stor är Robins penis?

Svar från eniro 118100:   
Den genomsnittliga penislängden är ca 16 cm i erigerat tillstånd.
Genomsnittsomkretsen är ca 10 cm, vid samma tillfälle. Så vi tror att
Robin har en penis som är mellan 15-17 cm med en omkrets på ca 10 cm.
Ha en trevlig kväll!


 

Thursday

3 cl Midori
3 cl Vodka
Tranbärsjuice

Bygges över stora isbitar i highballglas.
Fylla upp med tranbärsjuice.


 

Mikaela önskar sig!


från H&M     stl: 80                                        stl: 80 eller 86                    stl: 18/19

finns på hiko.se

Vissa borde tvångssteriliseras! eller??

Hon har fött 13 barn men alla har blivit omhändertagna. Nu är hon gravid med ett fjortonde.

Theresa Winters, 36, säger till Daily Mail att hon inte kommer sluta bli gravid och föda barn förrän hon får behålla ett. Hon har varit gravid halva sitt vuxna liv.Brittiska Theresa Winters fick sin första dotter 1992 tillsammans med sin före detta man, men två år senare blev de fråntagna barnet på grund av vanvård. Ytterligare två år senare upprepades historien och paret blev av med ännu ett barn, denna gången en pojke. Sedan dess har Theresa Winters träffat en ny man som hon fått 11 barn tillsammans med. Alla har blivit omhändertagna av de sociala myndigheterna.

"Det är fruktansvärt"

Om processen kring detta har hon sagt;

- Jag sitter på ett sjukus och så kommer en sjuksköterska och tar barnet ifrån mig - det är fruktansvärt. Kontakten med de omhändertagna barnen har varit sporadisk. Paret har tillåtits träffa några av dem tidvis, men i dag finns ingen etablerad relation.  Det känns som socialtjänsten behandlar oss som mördare trots att vi inte har gjort någonting, har hon själv sagt till Daily Mail.

Vill att staten betalar

I en intervju med den engelska tidningen säger 13-barnsmamman att hon aldrig ansett sig vara 'en perfekt människa' och att hon under perioden då det första barnet omhändertogs förstår att hon kunde uppfattas som aggressiv.

Enligt systern Louise Walls ska Theresa Winters även ha sagt att hon inte bryr sig om hon blir av med barnen, och att det enda hon vill är att staten ska betala för dem. Theresa Winters är nu i 25:e veckan av sin fjortonde graviditet

13-barnsmamman Theresa Winters, här tillsammans med pappan t
13-barnsmamman Theresa Winters,
här tillsammans med pappan till 11 av de omhändertagna barnen,
Tony Housden.

YES!!!! Vi fick lägenheten!!!!

Som sagt vi fick ett glädjande besked om lägenheten!
Så nu ska jag och Sofia åka en sväng med bilen och
leta efter kartonger och bananlåder....Fredag + Lördag

I fredags kom faster Malin och hennes kompis Lisa hit på lite besök...  
det var trevligt att dom tittade förbi! Vi gjorde dock inte så mycket
men dom satt och lekta med Mikaela medans jag lagade mat...
Och så fick vi en jätte söt liten present av Malin, en fotoram med kort på Mikaela i.Och i lördags träffade jag äntligen Sofia! det blir inte lika ofta sen hon
träffade Marcus men så klart är jag glad för att hon har
träffat en snäll kille men tycker att det är tråkigt
att vi inte ses lika mycket längre, hehe men så hon och jag tog oss en tripp till
klädkällaren för Mikaela behövde lite nya kläder (hon har typ växt ur allting) 
så det blev tre t-shirts och två par tights....
RSS 2.0